Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

Movescount

2014. december 24. - RabiMiki

Harmadik napja áll a SUUNTO Movescount nevű on-line szolgáltatása, ami nélkül a prémium árazású óráik kis túlzással bár, de szinte használhatatlanok. Nem az első eset ez idén, de ezt most különösen rosszkor jött. Simán elképzelhetőnek tartom (bár ne legyen igazam!), hogy majd csak januárban javítják ki, mivel már nincs több munkanap Finnországban idén. Pech.

movescount.jpg

Ez az eset is jól példázza, hogy mennyire fontos tudni, hogy mire vagyunk képesek, és mire nem. A SUUNTO remek iránytűket és órákat (sport és búvár) gyárt, ehhez ért, ezt csinálja már hosszú évtizedek óta. Viszont nem szoftver cég. Szemlátomást küzd a felhő jellegű szolgáltatásuk adatbázisával, ami a folyamatos frissítgetések hatására sem lesz sem jobb, sem ügyesebb.

A dolgot ott rontották el, amikor egy zárt rendszert hoztak létrek. Az óráik csak a Movescount oldalon keresztül konfigurálhatóak, első körben csak oda tölthető fel minden lementett edzés. Óriási hiba, amivel egy olyan helyzetbe navigálták magukat, amiből már nem tudnak fájdalommentesen kijönni. Hát nem lett volna egyszerűbb az órákat egy kicsi és egyszerű off-line alkalmazással szállítani, amivel egyrészt beállíthajuk őket, másrészt képes letölteni és pl. GPX vagy FIT formátumban elmenteni a tevékenységeinket. Ha valami igazán jó akarnának, akkor esetleg képes lehetne automatikus STRAVA vagy PeakTraining feltöltésre. Hát nem lett volna egyszerűbb az adatok kezelését valaki olyanra bízni, aki ért is hozzá?

Így viszont van egy saját maguk által karbantartott iszonyat nagy adatbázisuk, amivel láthatóan nem bírnak. És persze van egy csomó elégedetlen ügyfelük, akik épp ezekben a napokban kapnak egyebek mellett például SUUNTO kütyüt is. Vajon hányan fogják azonnal visszaküldeni életük első Ambit óráját, mivel így használhatatlan?

Na mindegy. Futni azért szerencsére még lehet. Akár rövidgyatyában is. :) Kellemes Ünnepeket! És mostmá' kapcsoljátok ki a számítógépeket!

nyaratelben.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr1007007477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2014.12.24. 12:12:11

Tudtam eddig is, hogy a Movescount online, de bele sem gondoltam, hogy ennek akár ilyen következményei lehetnek. Ez gáz.

A Garmin Connect - úgy érzem - éppen kezd magára találni a nem is tudom mióta húzódó redesignolásból. Pár napja elérhető például a Felszerelés widget, amivel komolyan tök jól lehet menedzselni például a cipők kilométereit.. Működik végre a Szegmensek cimű előadás, amit ugyan végképp nem használok, csak azért említem, mert érezhető, hogy haladnak végre a srácok, rendesen csiszolgatják a felületet. Most, hogy behúzták a Glonass rendszert is a 920-sal, talán újra jó útra tér a cég :)

Boldog Karácsonyt!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.12.24. 14:07:31

te is eltanyáltál, mint a movescount oldal? :)

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2014.12.24. 15:34:13

@rrroka: Neeeem. Csak az ágak és a bogak. :)

DosaAndras 2014.12.26. 21:05:19

Igaz, viszont a moveslinkkel így is ki lehetett menteni az adatokat, majd átkonvertálva sml-ből gpx-be már fel is mehettek a futások stravara, endomondora, .... már aki nem bírta kivárni ezt a pár napot :)
Mondjuk az, hogy az óra beállításához online felület kell több mint gáz, remélem ez rávilágítja őket is egy offline megoldás fontosságára...

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2015.03.25. 06:11:35

@Garamszegi Zsolt: Nálam délután és ma reggel is működött szépen. Volt egy tervezett leállásuk, mivel frissítettek mindent a résztávos edzés tervező funkció miatt. Frissíts le mindent: órát, asztali klienst, iOS appot.
süti beállítások módosítása