Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

WAHOO Blue SC

2015. június 22. - RabiMiki

Nagyon sajnáltam, hogy tavaly év végén a Fenix2 órámmal együtt az igazán nagyszerű Garmin bringás szenzoraimnak is menniük kellett. Sajnos "csak" ANT+ csatornán kommunikáltak, így nem tudtam őket használni az Ambit3 órámmal, ami pedig kizárólag Bluetooth 4.0 szabványt használ.

Bár az én bringázásomnál kevés komolytalanabb dolog létezik (néha úgy érzem, hogy csak azért tekerek, hogy okkal lehessen egy bringám), mégis nagyon szerettem volna egy pedálfordulat jeladót. A választék nem túl nagy, ráadásul kimondottan cadence szenzor szinte nem is létezik. Ami pedig mégis, az nem is az, így maradtak a sebesség és pedálfordulat dupla jeladók. Van persze az eBay-en pár noname megoldás, de valahogy azokhoz nem volt bizodalmam. Miután kizártam mindent, ami nem működik és/vagy nem teljesen megbízhatatlan, gyakorlatilag egy beszerezhető választásom maradt: a címben is szereplő Wahoo Blue SC új verziója.

wahoo1.jpg

Kialakításában és működésében a klasszikus irányvonalat képviseli - a jeladó házába (ami a felirat van a fenti képen) található a pedálfordulat érzékelő, míg a láncvilla belső fele mögé nyúló karocskában a sebességé. Működéséhez mind a hajtókarra, mind pedig a kerékre fel kell szerelni egy-egy mágnest, ezek elhaladtát érzékelik majd a szenzorok.

A jeladó egyszerre kommunikál ANT+ és Bluetooth 4.0 csatornán, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden modernebb fejegységgel/órával kompatibilis.

wahoo1_1.jpg

A felszerelése nagyon egyszerű, szerszámot nem igényel, bár azért a gumikarikával meg kellett küzdenem a vastag láncvillámon. Működése is teljesen stabil, szépen közvetíti mind a sebesség- mind pedig a pedálfordulat jelet.

Nem túl szép, nem túl modern (mágneses megoldás a XXI. században?), de működik. Ráadásul a dupla csatorna miatt annyira jövőálló, amennyira csak manapság az lehet. Maximálisan ajánlott!

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr247565560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istvan71 2015.06.23. 06:18:12

Szia!

Kicsit a bringás kalandjaidról is írhatnál, meg a gépről, elég jónak tűnik!
Mi lett a Garmin jeladók sorsa?
süti beállítások módosítása