Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Utolsó kommentek:

csabant 2017.08.31. 13:58:53

Időközben felhagytál a futással/sporttal/Strava használattal?

Bejegyzés: Nahát! (Led Lenser H7.2 javítás)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.06.22. 18:34:39

Nem is tudtam, hogy van a kedvenc mindennapos órámról blogbejegyzés is. :-) Én is pont egy ugyanilyet nyúzok immár harmadik éve.
A másodperc mutatás hiánya megszokható. Bár előhozható, de az nem az igazi. Nekem csak egy hőmérő hiányzik belőle, jó lenne ha a szekrényen tartva azt is pontosan leolvashatnám róla. A szíja elsőre nagyon kemény volt, még meg is ijedtem, hogy ezt nem tudom hordani, de aztán miután beállt (rá is segítettem), már nagyon kényelmes.
Nekem viszonylag kis csuklóm van, a nagy mérete még éppen a lélektani határon van, de ennél nagyobb órát (például az új prémium kategóriás Suuntókat) már nem tudnék magamon elképzelni.

A nagy gombok valóban nem zavaróak, bár nálam már volt, hogy véletlenül megnyomódtak. A méret miatt néha beleütöm ide-oda, de a masszív és minőségi kialakításának köszönhetően bírja a strapát, a zafírüvege is pont olyan tökéletes, mint amikor megvettem. (A díszdobozos körítés is fokozza a minőségi érzést.)

A márkakereskedésben nagyon kedvező áron kicserélik az elemet és a tömítést is, tehát az óra fenntartása sem kerül sokba, bár az új gyári szíj azért nem olcsó, ha majd elhasználódik a mostani.

Az elem kb. egy évig bírja, bár az utolsó néhány hónapban a magasságmérés már eléggé hektikussá és megbízhatatlanná válik (egyébként is használat előtt mindig kalibrálni kell). A világítást én nem nagyon használom, merülőfélben lévő elemnél ez is képes az órát egyébként megbolondítani, nálam volt, hogy bekapcsoltam a világítást, mire minden eltűnt a számlapról, a világítás meg percekre bekapcsolva maradt és az óra semmire nem reagált... Ott már tudni lehet, hogy ideje az elemcserének.

Összességében én nagyon szeretem, minőségi, egyedi darab, a "Manufactured in Finland" felirat a hátán meg különben is nagyon menő. :-)

Bejegyzés: SUUNTO Elementum Terra

Gige · http://www.radio-muzeum.hu 2017.06.12. 20:08:22

Hol tudnék magyar nyelvű kezelésit találni hozzá?

Bejegyzés: SUUNTO Elementum Terra

Tke 2016.12.11. 13:03:14

Kicsit megkésve, de ezúton is gratulálok Rabi Miki elszántságához, és a többiek igyekezetéhez. Igazából tele a faxom az idősebb generáció egy részével. Amennyit nyávognak a fiatalokon, olyan felelőtlenek és tahók például környezettudatosság dolgában.
Valamikor augusztusban Bakson vártam a tiszai kompot. Ott egy idősebb fószer a pikápból kiszállva küldte be a műanyag flaskát az ártérbe. Miközben veszekedtem vele, cabrió érkezett olaszos, napszemüveges emberrel. "Hu, bakker, ketten ellenem, lehet, hogy futás lesz." -gondoltam. Kiszállt a macsó, kiderült, magyar volt, megértette helyzetet és ő is neki esett a szeméthajigáló falusi gazdának. Én meglepődtem, és még jobban a pikápos tahó... - nagy jelenet volt:)
Ha nem használ a szép szó és az értelem, akkor föl kell vállalni valamennyit ezekből az ütközésekből. Kapjanak végre jelzést paraszték és kapjanak bátorítást a rendesek.

Bejegyzés: Vödör

csabant 2016.03.29. 08:05:34

Sikerülhetett, mert ma már rajta vannak az utak, elsőre biztos nem szinkronizáltam, azért nem kerültek rá

Bejegyzés: SUUNTO Ambit3 Peak Sapphire - 1 év után

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2016.03.29. 07:28:26

@csabant: Addig eljutottál, hogy látod a térképet a saját profilod alatt a Movescount-ban? Ha igen, akkor az útvonal szerkesztés nézetben van egy kis kipipálandó izé, hogy feltöltse-e az órára. Azt jelöld be. Aztán a sportmódot is módosítanod kell, a Quick Navigation-t kell Select Route-ra kapcsolni. Aztán szinkronizálás, és már ott is van.

Bejegyzés: SUUNTO Ambit3 Peak Sapphire - 1 év után

csabant 2016.03.28. 22:03:26

Kicsit off, de hogy lehet útvonalat feltölteni az eszközre? Lehet, hogy valamit nem vettem észre, de egy délutánt rászántam és nem sikerült, ráadásul Suunto-s közösségből származó útvonalat rátenni az órámra (Ambit 3 Run)

Bejegyzés: SUUNTO Ambit3 Peak Sapphire - 1 év után

csabant 2016.03.28. 21:32:28

Nekem is van egy régebbi szénacél pengés Mora késem (MoraKnife 911 Quicksnap), nagyon éltartó, szuper kés és olcsó!

Bejegyzés: Morakniv Bushcraft

csabant 2016.03.28. 20:36:12

Tegnap vesztem össze egy vén tahóval, aki a Sóstón a patak mellett elsétálva simán beledobta a nylon szatyrot a patakba és még ő hőbörgött, amikor rászóltam, hogy "szedd össze a szemetedet, köcsög", nem értette, hogy mi a bajom vele. Tényleg meg akartam keresni a futás után, de már eltűnt:)

Bejegyzés: Vödör

arvus 2016.03.25. 13:21:57

Ez borzasztó! Én is jártam már igy futás, bringázás közben. Szédült ősparaszt kivitt egy fotelt a földút mellé. Visszavinni nem tudtam. Sajnos.

Bejegyzés: Vödör

Zsákszabi (törölt) 2016.03.11. 12:51:49

@RabiMiki: Róluk jó kritikát olvastam, és klassz receptötleteik vannak:

www.napfenyesetterem.hu/

www.diningguide.hu/a-napfeny-ize-a-napfenyes-etteremben/

Nekem néha mardos a gyomrom egy jó füstöltkolbász-zabálás után, nem rég hagytam el a húst.

Bejegyzés: Nahát! (Led Lenser H7.2 javítás)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2016.03.07. 07:07:52

jól megoldottad! :D
szombaton még világosban a fundoklia-völgy felé futottam, egészen szomorú látvány volt, hogy arrafelé az összes rét, bozótos, fás terület illegális szemétlerakó lett, ugyanakkor abban az utcában éppen kint voltak a szelektív kukák, mert elviteli nap volt.

Bejegyzés: Vödör

Zsákszabi (törölt) 2016.03.06. 19:44:55

Nekem nagyon tetszett a sztori végkifejlete (középtájt még ökölbe szorult a markom), elismerésem a rászánt energiáért! Jó lenne látni az öreg bután meglepett arcát, mikor reggel kibotorkál, és meglátja a kupacot! :D

Bejegyzés: Vödör

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2016.03.05. 21:09:57

@rrroka: TV távkapcsolók tipikus esete, tök hasonló hibával, ha már a szigszalag sem elég... :)
@Zsákszabi: Húsmenetes ügyben semmi hírem nincs. Nem eszem továbbra sem húst, de nincs hatása, hacsak az nem, hogy már taszít a hús szaga is.

Bejegyzés: Nahát! (Led Lenser H7.2 javítás)

Zsákszabi (törölt) 2016.02.27. 21:19:03

Ó, dehogynincs ebben különös! Szerintem lassan, "alulról" ilyesmikkel lehetne élhetőbb környéket rittyenteni ide. Jó volt olvasni.
Néha vicces(?), hogy olyan vállalatok amelyek zsákszám költenek pénzt reklámra, telibeszarják az első problémás ügyfél arcát. Ez két, kedvesen pozitív cáfolat.
A húsmentesség mennyire jött be?
(ex-saaby)

Bejegyzés: Nahát! (Led Lenser H7.2 javítás)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2016.02.26. 06:29:52

hihetetlen, h meg lehet javítani mert van alkatrész. nem is tudom hány dolgot dobtam ki mert eltőrt vmi kis fiszfasz.

Bejegyzés: Nahát! (Led Lenser H7.2 javítás)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2016.02.22. 20:46:09

@RabiMiki: az biztos, hogy emlekezetes futas lenne, ha egy ilyen szekercevel, meg egy nagy fekete szemetes zsakkal felszerelkezve indulnal neki a nagyerdönek. Lehetne fogadni, hogy hagy perc alatt erne utol a TEK...
Bar ahol a Q7 nem megy el, sok eselyük nem lenne. :-D Inkabb maradnanak a jedinek öltözött egyetemistaknal, azok nem olyan gyorsak.
:-)

Bejegyzés: Morakniv Bushcraft

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2016.02.16. 09:06:40

nagyon menőn néznek ki ezek a célszerszámok, de egy fanyelű kisbalta 2-3 rongy... :)
a kés is tetszik... nemrég vettem egy ásó, fejsze, fűrész 3in1-t, még nem próbáltam ki, de nem ennyire ergonomikus.

@téglánakgyors: ha van nálam zsák, akkor abba általába beledoboma svájci bicskám, de még sosem kellett.
viszont emlékeztek a futóblogon pár éve valaki azt kamutta, hogy a tájfutó haverja rambó késsel vágja le a futás közben rá támadó kutyákat... :D

Bejegyzés: Morakniv Bushcraft