Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

Hőtan - Alapok

2014. június 11. - RabiMiki

Tanultam én hőtant épp eleget, és most már azt is tudom, hogy tök feleslegesen. A három főtétel (csak én akarom mindig főtt ételnek ejteni?), a terjedésének módjai mind csak üres humbug. Az igazság ugyanis az, hogy a hő egy kis manó. Ez a manó pedig a cipőkön szeret ülni, és minél több van belőle (mármint manóból), annál erősebben húzza lefelé és hátrafelé. Ha pedig igazán sok manó gyűlik össze, akkor még a fejedre is felmásznak hogy elszívják előled a levegőt.

Ezt ma délután óta tudom, amikor sikertelen kísérletet tettem a szokásos keddi gyors 5k lefutására. Már az első bemelegítő kilométernél éreztem, hogy ez kemény lesz. Szó szerint hullámzott a hőség a nádas felől, de azért csak belekezdtem. Amikor a harmadik kilométerem már csak 4:30-ra ment, megálltam egy nagyobb fa árnyékában, és szuszogtam kicsit. Mivel semmi értelmét nem láttam erőltetni azt, ami nem megy, így a kocsimig hátralévő hármat szépen lazán 5:10-es ezrekkel lekocogtam. Mindössze hét kilométert futottam, de mégis teljesen kiszáradtam. Szó szerint folyt rólam az izzadság. A kocsim 37°C-ot mért.

Ha jól látom szerdától lehűl majd az idő, és ha szerencsém lesz, akkor a vasárnapi Börzsöny Trail rajtára egész kellemes futóidő kerekedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr876295592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2014.06.11. 16:19:15

En a "kocsimig"-et "kocsamaig"-nak olvastam. No igen, kinek mi jar a fejeben... :-)
Azert az 5:10 sem annyira szegyelni valo am! :-)

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2014.06.11. 16:41:55

@Sz.Lacc: Van olyan hogy freudi félreolvasás? :) A gyors (nem gyros!) 3k átlaga kb. 4:20 lehetett, ami végülis nem rossz, bár jóval lassabb mint egy hete a teljes 5k (4:09), és már ezt sem tudtam volna tartani.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2014.06.12. 09:50:14

@RabiMiki: Gyakori hibam, hogy a fejlödest egy alando tav/sebessegnövekedesnek gondolom, es ha egyik hetröl a masikra nem javul a dolog, azonnal "panikolok". Aztan ha egy hosszabb idötartamot nezek, legalabb 2-3honap, akkor persze szepen latszik a dolog...
Mindig vannak lokalis minimumok, es maximumok, persze az utobbinak jobban tudok örülni. :-)
süti beállítások módosítása