Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

Egy hét Olathe, Kansas

2014. március 29. - RabiMiki

Negyedévente találkozom az összes közvetlen kollégámmal a négy fő telephelyünk egyikén. Most épp Kansas City volt soron.

Szombaton hajnalban indultam, és az időeltolódás miatt (ők nyáron a GMT-5 zónában vannak) már aznap délután meg is érkeztem a szállóba. Az út teljesen eseménytelen volt, leszámítva a magyar taxist, akinek a kocsijában nonstop szóltak Andrea Berg örökzöld slágerei. Ne kattints a linkre, ha jót akarsz! Szóval hajnal háromkor ez egy kicsit még sok volt nekem.

A szálloda közvetlenül Kansas City mellett, Olathe városában található. Olathe egyébként Kansasben van, szemben Kansas City-vel, ami pedig Missouriban. Te sem érted, mi? Mindegy is... Szombaton nem csináltam semmit, csak bámultam a HBO-t, és aludtam.

olathe01.jpgSingle room

Vasárnap reggel viszonylag frissen ébredtem, így egy kiadós reggeli és némi emésztési szünet után azonnal elindultam futni. Esett egy kis hó is, de mire nekivágtam, már csak a füves részeken maradt belőle egy kevéske.

olathe02.jpgJárda

Annak ellenére, hogy az órámat gondosan feltöltöttem indulás előtt, és egész úton kikapcsolva pihent a táskámban, alig több mint egy kilométer után lemerült. Hogy miért vagy hogyan, azt nem tudom, de ez történt. Ráadásul a napos idő ellenére bitang hideg volt, így némi hezitálás után gyorsan visszafutottam a szállodába, és feltettem az órám tölteni.

Délután lett mire újra nekivágtam. Addigra már nyoma sem maradt a hónak, és ennek annyira megörültem, hogy a fényképezőgépet el is felejtettem felkapni. Tempósabb félmaratoni távot szerettem volna futni, de egy kicsivel rövidebb lett a kör. Az történt, hogy egyszer csak véget ért a járda, és kénytelen voltam visszakanyarodni. A tempóm viszont egész jól alakult, bár a sok közlekedési lámpa nagyon idegesített. Irdatlanul sokat kellett némelyiknél a zöldre fehérre várni.

Természetesen otthon felejtettem az ANT+ dugókát, így nem tudtam lementeni az órámról semmit. Mikor a saját kijelzőjén nézegettem az eredményeimet, meglepődve vettem észre, hogy a térkép nézetben megjelent a GARMIN nevű POI (Point Of Interest - érdekes helyszín). Ez egy minden(?) Garmin GPS készülékbe gyárilag lementett koordináta, ami a cég nemzetközi közpotját jelöli. Mint kiderült épp mellette futottam el. Fogalmam sem volt róla, hogy épp ebben a világvégi kisvárosban vannak. Bár ha jobban belegondolok, akár számíthattam is volna rá, hiszen a finn központunk pedig a Suunto központjával osztozik Vantaa városka munkavállalóin. Kicsi a világ, na!

olathe03.jpgÍgy néz ki a fenti nyomvonal az órámon

A nap további részében dolgozgattam kicsit a laptopomon, aztán húztam aludni.

A hivatalos programunk csak hétfőn este kezdődött, így másnap is volt időm futni egyet. Ezúttal nem délnek, hanem keletnek indultam. Most a fényképezőgépemet sem sikerült a szobámban felejtenem. Sajnos nyoma sem volt a korábbi napsütésnek - végig havazott, bár most még a füvön sem maradt meg.

olathe05.jpgHózik-zik-zik

Szépen elértem a kinézett kereszteződést, majd elindultam visszafelé. A visszaút harmadánál járhatam, miikor egy golfpálya mellett elhaladva azt vettem észre, hogy a távolban két autó szerencsétlenkedik az út szélén.

olathe06.jpgSzerencsétlenkedő autók balra fent

Egyszer csak kivágódott egy villogó rendőrautó az egyik mellékutcából, és keresztben megállt mögöttük. Pont mint a filmekben. Már épp azon gondolkodtam, hogy melyik bokor alá ugorjak, ha ezek elkezdenek lövöldözni, de nem ez történt. A zsernyák odaballagot az egyik álldogáló autóhoz, és a szakadó havasesőben nekiállt kereket cserélni. A szerencsétlenkedő autósok ugyanis fekete nőcik voltak, akik sehogy nem boldogultak a dologgal. A vérfürdő elmaradt.

Sajnos nem tudtam a tervezett körön haladni, és idő előtt vissza kellett kunkorodnom a 119. utcára, amiről indultam. Úgy tűnik, hogy itt nem divat a kátyúzással szarakodni, kompletten cserélik az utakat. Járdástul, mindenestül.

olathe07.jpgMegszűnt alattam az út

Aztán este ettem egy bazi nagy steaket.

Kedden meló után a kollégákkal kimentünk az egyik környékbeli outletbe, vásárolni. Én hamar végeztem, vettem egy Oakley Straight napszemcsit, amit má rég kinéztem magamnak, és kész. Vacsoráig egy apró kocsmában ücsörögtünk, ahol kereken 120 féle csapolt sört mértek. 3%-át tudtam csak kipróbálni.

olathe08.jpgCsúnya, csúnya T-Rex!

olathe09.jpg120

Miután rájöttünk, hogy még csapatban sincs esélyünk, átmentünk Kansas City-be, és a város egyik leghíresebb éttermében folytattuk az estét. Ettünk sok steaket. De szerencsére volt csokitorta is. :)

olathe10.jpgFolyamatosan hordták a lángon sütött cuccot

olathe11.jpgMegoldottam ezt is

Szerdán meló után elmentünk egy helyi fegyverboltba és lőpályára, ahol mindenféle automata ágyukkal bénáztunk. Szerintem én egymagam több éles töltényt füstöltem el, mint a MH egy teljes év alatt összesen.

olathe12.jpgA kínálat töredéke

Őszintén nem tudom, hogy mit gondoljak erről az egész amerikai fegyver helyzetről. Egyrészről valahol elfogadom, hogy mindenkinek joga van megvédeni magát, a családját, és a vagyonát, ugyanakkor az automata fegyvereket kicsit túlzásnak tartom. Attól pedig, hogy pont a fenti képen látható pultból többféle hangtompítót is vehetett bárki, még most is feláll a szőr a hátamon. Az mégis mi a tökömnek kell? Sport vagy önvédelem?

olathe13.jpgKinyírom az ellenséges papírembert

Lövöldözés után a változatosság kedvéért ismét egy steakhouse-ban kötöttünk ki. Már rá sem bírtam nézni a marhahúsra, de azért elcsipegettem vagy 400 grammot.

olathe14.jpgEz csak az előétel volt

Csütörtökön délben végeztünk a hivatalos programmal, így én délután még futhattam egy utolsót a kansasi ég alatt. Természetesen a Garmin székház volt a célpont. Mindenképp akartam egy új avatart a GarminConnect profilomhoz. :) Lett is, de ne rohanjunk ennyire előre.

Gyönyörű, napos, de marhára szeles időben indultam el. Kicsit bántam is az elején, hogy nem a rövidnacimat vettem fel. A szél olyan erős volt, hogy kétszer is vissza kellett fordulnom a sapkámért.

olathe15.jpgRagyogó idő

Nagyjából három kilométert tehettem meg, amikor hírtelen nagyon beborúlt az ég, majd rákezdett az eső. Nem volt kellemes, de nekem kellett az az új avatár!

olathe16.jpgSötétedik

Már jócskán esett, mire elértem a Garmin központját, és elkattinthattam pár képet. Igazán jól sikerült a selfie, nem? :)

olathe17.jpgGARMIN International HQ

olathe18.jpgYeahhh!

Amint megvolt, spuriztam is visszafelé. Sajnos az idő tovább romlott, és az esőből hamarosan jégeső lett, ami keményen szúrkálta a hátamat. Szerencsére nem tartott sokáig, és mire visszaértem a szállodához, már újra szép volt az idő, és kisütött a nap.

Már a szálloda bárjában ültem a főnökömmel, amikor egyszercsak azt látom a tévében, hogy kicsivel Kansas City felett kialakult egy közepes méretű tornádó pont akkor, amikor én futni voltam. Valószínű, hogy ennek a cellának a széle csapott pofán engem is. Király! :)

Aztán ismét, utoljára, elmentünk vacsorázni. Ezútal a Twin Peaks nevű helyre, ami nem a filmsorozatról kapta a nevét. Másmilyen páros dombokról.

olathe21.jpgItt nem bagolyok laktak

olathe19.jpgMilyen szépen vigyorgok...

olathe20.jpgAzért ettem is

Pénteken reggel futottam egy kicsit a szálloda egyik futópadján, aztán egy gyors zuhanyzás után már vitt is a taxi a reptérre.

olathe22.jpgNem volt túl zsúfolt a terem

olathe23.jpgGood-Bye

Most szombat késő délután van, otthon vagyok, de még nem aludtam mióta Olathe-ben felébredtem péntek reggel. Ennek már harminc órája. A füvet viszont már lenyírtam. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr415884567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.03.30. 09:21:41

Tök jó kiruccanás, örülj hogy a tornádó nem vitt el Óz birodalmába. :)
Az automata fegyvereken meglepődtem, én azt hittem csak félautomatákat lehet tartani, semmi olyat ami sorozatlövésre alkalmas.

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2014.03.30. 17:03:20

@rrroka: Ha jól emlékszem, akkor valamelyik legutóbbi iskolai mészárlás után Obama felvetette ennek a lehetőségét, de aztán nem lett belőle semmi.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2014.04.02. 16:52:05

Nagyon jo beszamolo, tökre örülnek, ha en is tudnek ilyeneket irni, es nem mindig csak a hülyeseg/semmi jutna eszembe...
Erdekesek ott a nagy vizentuliak, nehez szavakba önteni, hogyan, de masok.
Amugy te nem tudom, hogy birtad a futopadon, de nekem 20perc utan komoly szendvedes okozott. Borzalmasan uncsi.

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2014.04.02. 23:39:44

@Sz.Lacc: ezért van rajta tévé. :) amúgy tényleg marha unalmas, nem is igen erőltetném a jövőben.

CitromTraktor 2014.04.03. 09:16:12

Egyszer nekem is volt alkalmam közelről megnézni egy tornádót. Visszafordult bennem a kaki. Szerencsére, mire kiért a tengerről a partra, már legyengült, de elképesztő volt így is az ereje.

Nekem USA-ról az a benyomásom maradt meg, hogy ott minden túlméretes. A kaja, az utak, az autók, az emberek, stb.

A kaja + lövöldözés kombóról jut eszembe: az USA-ban ettem krokodilt. :) Kedden mentünk, de nem jött a krokodil man. Csütörtökön viszont már volt frissen.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2014.04.03. 11:43:39

@RabiMiki: ne is mond, mivel nem volt mas csatorna a monitoron, 1oran keresztül kellett golf tv-t neznem futas közben! :-) Akkor es ott megtört bennem valami... :-)
@CitromTraktor: a krokodil man nem egy olyan foglalkozas, ahol a komoly szakmai hibakat utolag javitani lehet. Kisebbeket meg csak-csak, kez vagy labprotezissel... :-)
süti beállítások módosítása