Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

Mivel fényképelek?

2015. november 02. - RabiMiki

Mivel már kérdeztétek párszor, így íme a válasz: alapvetően három, fényképezésre többé-kevésbé alkalmas eszközzel készítem a blogomon látható fotóimat.

RICOH Digital GR

Csúnya kis kompaktnak kinéző gépem az elsődleges választás ha szép helyre megyek, de vele készültek a termékfotóim is. Kicsi, könnyű, de mégis erős magnézium háza eddig sikeresen megvédte mindentől, amit csak négy kontinensen kaphatott. Szenzora APS-C méretű, ami megegyezik a nem felsőkategóriás tükörreflexes gépek által használttal, 16 megapixel felbontása pedig több mint elég bármire.

A lenti képen látható optikai kereső levehető, nem is igen használom.

RICOH GR + GV-1

Untitled

ORD

Trail

Kicsiny objektívje fix látószögű (értsd: nem lehet zoomolni), ami előny, mert hamar megtanlhatod azt a látószöget látni, és ennek megfelelően témákra vadászni. Nem lehet így persze mindent lefényképezni, de azt pár dolgot, amit igen, azt viszont nagyon jól, szépen komponálhatod már a gép bekapcsolása előtt.

GoPro Hero4 Silver

Elsődlegesen persze videófelvételek rögzítésére szolgál, ezért is vettem, de ha nincs más, akkor ezzel is lehet fényképezni. Közel sem olyan minőségben persze, mint a fenti géppel, illetve a halszem torzítás is hamar unalmassá tud válni, de a semminél több.

Running

gopr0444.jpg

 

Nokia Lumia 925

Nem nagyon van nálam telefon futás közben, de ha mégis, akkor többnyire azt használom fényképezőgépként is. Ahogy a GoPro is, úgy ez is több a semminél, sőt, talán a GoPro-nál még jobb is, de ennyi. Ha csak lehet, kerülöm, nem is annyira a minősége miatt, csak valahogy olyan béna dolog telefonnal fénykéepzni. :)

És hogy miért Nokia? Nem én választottam, ez a céges telefonom. Mivel mindenre használhatom, így nincs szükségem másikra. Ami valszeg egy iPhone 4S lenne, mivel az még kicsi és alma (nem vagyok fanatikus, de mivel van otthon pár iPad, így nem kellene a fontosabb appokat újra megvennem mondjuk Android alá is).

Untitled

PDJA

 

+1: Canon IXUS 100 IS

Feleségem csöppnyi szappantartója sokáig az egyetlen zsebgép volt a családban, így azt használtam, amíg nem volt más. Könnyebben kezelhető és gyorsabb, mint egy mai telefon, de képminőségben semmivel sem jobb náluk. Manapság már egyáltalán nem használom, de nem okozna gondot, ha újra csak ez lenne elérhető.

Runners

Trees in the fog

Checkpoint

 

Egyéb

Ha nem akarsz víz alatt fényképezni, akkor nincs szükséged vízálló gépre. A sima kompaktok is jól viselik az esőt, ha pedig nagyon rákezd, tedd a gépet egy nylon szatyorkába.

A normális színek miatt mindenképp szükség van valami feldolgozó szoftverre. Nálam ez a fotós múltam miatt az Adobe Photoshop, de nem okvetlenül kell ágyúval lőni a verébre - jók az ingyenes megoldások is.

Ha érdekelnek a képeim, akkor azokat megtalálod a Flicker-en. Katt!

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr428043462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása