Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

Fussunk?

2015. január 14. - RabiMiki

Nem egészen egyértelmű, hogy az ilyenkor még aktuális újévi fogadalmak vagy az egyre fokozódó chemtrail-tevékenyég okozza-e, de az elmúlt kb. 2 hétben többen is megkerestetek e-mailben (kellett kiírnom, ugye...) vértesi terepfutós útvonalakat kunyerálni. Adtam, de íme egy sokkal jobb ötlet: fussunk együtt!

A terv

Valamelyik vasárnap délelőtt, igazodva az esetleg messzebbről érkező(k)höz, szép kényelmes tempóban (mondjuk 6:30 - 7:00 perc/km átlag környékén) lekocogunk 30-32km-t a Vértesben. A vége kicsit opcionális (a: nulla szint, sima ösvény, b: hosszú lépcsősor, c: rövid lépcsősor majd egy kis sziklafal).

Az útvonal

Ahogy mondtam, kicsivel 30km feletti a táv. A pozitív szint erősen függ a végső szakasztól, de kb. 6-700m, ami nem vészes. Végig meg lehet tartani a futómozgást, bár felfelé lenyomnánk a Gém-hegyet, ami azért combos, viszont még az elején van (kb. a 10. kilométernél kezdődik). Csupán egy kilométernyi aszafltcsíkot kell leküzdeni, a táv többi része jelzett turistautakon halad. Egyetlen közkút mellet lötyögnénk csak el, de ilyenkor az sem működik.

Kb. ez az útvonal, de a Csákvárt kerülő rész változhat, kedvünknek megfelelően:

terkep.jpg

szint2.jpg

Két helyen van lehetőség aszfalton rövidítve visszaügetni Csákvárra, ha a helyzet úgy kívánná.

Indulás és érkezés a csákvári Gánti utca végén található múrvás parkolóból. A parkoló az utolsó ház után található, Csákvár központja felől érkezve jobbra. Itt a Gánti utca:

A parkoló a piros pöttytől nyugatabbra, az utolsó, ezen a térképen még jelzett balos leágazással szemben található.

Felszerelés

Semmi sem kötelező, de azért javasolnék pár dolgot. A legfontosabb a víz. Útközben nincs működő kút, így legyen nálad annyi, amennyit ekkora távon el szoktál szopogatni. Én 7dl-t szoktam a púpomba tölteni erre a körre. Szerintem ide még nem kell szilárd táplálék vagy gél, de ahogy érzed. Egy szelet csoki nem árthat. :) Ajánlott a terepcipő. Mindegy milyen lesz az idő, helyenként nagy lesz a sár (kivéve, ha fagy). Szikla is lesz bőven a Gém-hegyen (és opcionálisan a Haraszton is), de a legnagyobb kihívás mégis a laza talaj lesz a Nagy Bükkön. Botok szerintem nem kellenek, bár szerintem sehová sem kellenek, szóval ha úgy érzed, hozz nyugodtan. Csak ne szúrd ki vele a szemem. Lesz pár olyan csúcs, ahonnan szép időben jó kilátás nyílik. Nyugodtan hozz magaddal valami fotózásra alkalmas eszközt, ezeken a pontokon megállhatunk kicsit bámészkodni, kattingatni. Telefon nem szükséges, nálam lesz, de úgysincs térerő.

Érdekel?

Akkor kérlek kommentben add meg a neked megfelelő februári vasárnap(ok) dátumát, illetve hogy mikori "rajt" volna neked megfelelő. Köszi! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr927074449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.01.15. 07:34:21

Tudod, hogy engem érdekel, csak vasárnapok nem feltétlenül jók, mert kicsit be vannak táblázva, két Yours Truly, Balboa... Esetleg február 1,8, 22 lehet okés.
Én inkább kivennék egy hétköznapi szabit egy ilyen futásra, de ez nyilván nem opció másoknak. :)

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2015.01.15. 13:06:23

@rrroka: Felőlem lehet szombaton is, bár ahogy látom a straván a többség vasárnap futja a hosszúkat. De oké, akkor jöhetnek dátumok szombatra is.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2015.02.02. 15:14:45

@RabiMiki: Ebböl lett mar valami? Kicsi a valoszinüsege, hogy tudok menni, de azert ha van fix idöpont, azt tedd ki! Köszi

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2015.02.02. 18:08:58

@Sz.Lacc: február 28. szombat. Szólj, ha jönnél!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.02.13. 13:27:07

@RabiMiki: van már terv, hogy mikor indulunk? én korán kelő vagyok, de tudok alkalmazkodni. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.02.26. 14:40:53

Alakul már az időjárás, még egy nap eső és legjsarasabb muri lesz a világon eza futás! :)
megyünk ám, ha esik, ha fúj, max több lanolint kenek a lábamra! :)

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2015.02.27. 18:20:20

@rrroka: nyugi, már egy napja nem esik. :)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2015.02.27. 21:12:35

@rrroka: @RabiMiki: jo futast nektek holnapra. Remelem jo moka lesz (biztos az lesz...), mert akkor lesz legközelebb is, es arra esetleg el tudok menni! :-D
süti beállítások módosítása