Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

Tervek - 2014

2014. január 13. - RabiMiki

Biztosan lehet konkrét célok nélkül is futni, de nekem segít, ha van pár. A harmadik futóévemet két esemény köré fűzném fel, amiből a második még "némi" pontosításra szorul. Ami biztos az az, hogy az első félév csúcspontja az április 12-én (pont egy nappal a szülinapom előtt) rajtoló Mátrabérc Trail 58km-es távja lesz. Nem mondom, hogy nem vagyok berittyentve, de hiszem, hogy alapos és okos felkészüléssel célba tudok érni. Hogy mennyi idő alatt és milyen állapotban, az egy másik kérdés. De hogy másnap jól fog esni a szülinapi torta, az biztos. :)

A nyarat csak túlélni szeretném, utálom a meleget.

Őszre, valamikor október környékére, pedig szeretnék egy 60-70km közötti terepversenyt vagy futott TT-t. A táv némiképp változhat a reménybeli MBT teljesítésem mikéntje alapján, de természetesen komoly hatással lehet rá a céges útjaim ütemezése is.

Nagyjából ennyi. Szinte biztos, hogy indulok/részt veszek majd egyéb versenyeken is, de inkább csak felkészítő jelleggel, illetve hogy eljussak új útvonalakra is. Az MBT előtt még szeretnék elmenni a szekszárdi terep félmaratonra (II.22.) és a szokásos Tóparti Futópartira (IV.6.) is, de különösebb célok nélkül. Na oké, utóbbi legyen meg 2:20:00-án belül.

A nagy terv az, hogy marad az a ritmus, amire a nyár végén álltam rá. Heti öt futás, főként lassúak, néha-néha egy gyors rövid, vagy megnyomott kilométer. Növelnem kell viszont a hosszú futásaim hosszát. Januárban csak a szokásos terep harmincasom futom majd, februárra viszont már 35k, márciusra pedig egy kényelmes maraton a cél. Valószínűleg szólóban.

Kicsit normálisabban is kellene ennem. Kevesebb szemetet (édesség, fehér péksütik, gyorsétteremi cuccok, jégkrém, stb.), több egészségesebb, minél kevésbé feldolgozott alapanyagból készített dolgokat. Ez nehéz lesz, imádok szemetet enni.

Kütyü oldalról jól állok, az órám másodperces rögzítéssel is képes húsz teljes órán át életben maradni, ezzel nem lehet gond. Cipőt kellene még találnom. A jelenleg használt téli cipőm túl meleg lesz áprilisra, a Merrell pedig talán túl puritán egy ekkora távhoz. Meglátjuk, még van időm...

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr175756430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MárkA 2014.01.15. 09:43:02

A szekszárdi terepfelesről nincs valami pontosabb információd/webcímed? Valahogy nem bírom kiguglizni, pedig közel lenne és bele is passzolna a programba...
Köszi

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2014.01.15. 10:28:02

@MárkA: A terepfutas.hu versenynaptárában megtalálod. Most épp úton vagyok, nehezen tudok linkelni...

lalitta 2014.01.16. 19:57:22

Ha lassúakat futsz, hetente ötször, akkor szvsz egy verseny félmaraton az gyors.
Baromi gyors.
Minek?
(' Öreg vagyok, és abszolút értelemben még mindig lassú, de leszarom. :) )
40-50 kilik terepen bőven mennének.
Ha hagyod magad majd jól megmutatom Neked, hogy működik az...

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2014.01.18. 21:22:45

@lalitta: Te vagy az Athosz? Holnap dobok egy levelet, kialakult a hétvégi "beosztásom".
A kérdésre válaszolva, azért mert:
-sosem voltam még arra
-jó alibi, hogy vegyek mindenféle szekszárdi borokat
-jólesik néha

40k terep már megvolt tavaly, túléltem. :)

lalitta 2014.01.19. 21:31:37

Ja.
Ha ennyire makacs vagy, akkor inkább elkísérlek, nehogy megüsd magad vmi kiálló petrencésrúdban ;)...
süti beállítások módosítása