Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

Gyors

2014. március 06. - RabiMiki

Úgy határoztam, hogy a néha-néha megnyomott rövidek, illetve a lassabb futásokba beszúrt gyorsabb kilométerek helyett mostantól minden héten futok egy rövid gyorsat a "hivatalos" edzéstervem részeként. A terv az, hogy keddenként, a hétfői pihenőnap után, erős tempóban tolnám végig az egyik unalomig ismert 6,5km hosszú körömet.

Sajnos Csákváron még ilyen kis távot sem lehet síkon futni, mindenképp kerül bele némi szint. Mivel a házunk a város legmagasabb részén van, így törvényszerűen lejtőzve kezdek és emelkedőn fejezem be. Nem túl szerencsés, mivel ilyen körülmények között képtelenség szinten tartani a tempó/pulzus párost. Valamelyik érték óhatatlanul elmászik.

gyors.JPGElső próbaút

Ma reggel (oké, tudom, ma nem kedd van) próbáltam ki ezt a távot ilyen módon először. A tempómmal nem nagyon foglalkoztam (bár a 2. kilométer végén megjelenő 4:08-nál azért vigyorogtam egy kicsit), a pulzusomat igyekeztem 165bpm környékén tartani. Kivétel az utolsó emelkedő legvége, ahol kicsit jobban megnyomtam - így lett a max. érték 170bpm.

Azt várnám, hogy a rendszeresen végzett magas intenzitású edzések majd javítanak kicsit a hosszabb futásaim tempóján is, különös tekintettel az emelkedőkre.

Úgy döntöttem, hogy 2014-ben ennek a kis körnek az eredményeit fogom a tavaly bemutatott módon követni. Remélem, hogy azt mutatja majd a táblázatom, amit várok tőle. Az első eredmény meg is van. Kialvatlanul, esőben, emelkedőn szembe szélben, két futott nap után... Így legalább könnyű lesz gyors javulást kimutatnom. :)

6,58km - 62m+ - 29:42 - 4:31 - 157bpm

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr335846091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabant 2014.03.10. 21:38:07

Az milyen csúcs a tempóban olyan 3,2 km-nél?
süti beállítások módosítása