Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

Garmin Tempe

2014. július 27. - RabiMiki

Ha még sosem hallottál róla, akkor röviden: a Tempe egy ANT+ hőmérséklet szenzor a szokásos footpod házban. Kompatibilis a Garmin Fenix sorozattal és néhány Garmin kézi GPS készülékkel.

R0000001.jpg

A bemutatást kezdjük is gyorsan azzal, hogy amennyiben kb. úgy és annyit futsz/bringázol mint én, akkor semmi értelme az aktivitás közben hőmérsékletet is mérni. Hogy miért nincs? Mert nem bírod addig, hogy az érdemben változzon. Igen, ha kint vagy egy napos mezőn, akkor pár fokkal tényleg melegebb van, mint amikor a fák árnyékában loholsz, de ennyi. Más a helyzet persze, ha épp a Nolan's 14-et nyomod, ott azért lehetnek komolyabb kilengések. :)

Na egy szó mint száz, többségünk számára ez egy tök értelmetlen kütyü. Tudtam ezt már akkor is, amikor megrendeltem, de nem tudtam ellenállni a gondolatnak, hogy eggyel több szenzorom lehet. :) Több szenzor, több adat, több grafikon! :)

Két hete kezdtem el használni, de mára már szinte teljesen le is szoktam róla. Nem csak hogy felesleges, de még nem is igazán használható. Ha hátizsák nélkül futok, akkor a Tempe-t a cipőfűzőmre rögzítve hordhatom, pont úgy, mint a vele teljesen megegyező megjelenésű footpod-ot. A gond az, hogy így igen erősen hat rá a lábfejem termelte hő. Próbaképp vezettem benne másfél órát úgy, hogy a légkondi 22C-re volt állítva. Egy pillanatra sem ment 30C alá a mért érték.

Ha bringázok, akkor pedig az óra nem a kezemen, hanem egy olcsó adapter segítségével a kormányon van rögzítve, így tökéletesen elegendő a beépített szenzora, nincs szükség külsőre.

Igazán hosszú túrákon tehetjük a hátizsákra is, vagy annak egy külső zsebébe. Ez például egy egész napos bohóckodás a Sobri Jóska kalandparkban:

tempe.jpg

Érdekes, hogy a Fenix2-vel való párosítás után az óra mindig a külső szenzort akarja használni, akkor is, ha épp aktivitáson kívül váltok a hőmérséklet ablakra. Ilyenkor eltart pár másodpercig mire megtalálja a Tempe-t (feltéve persze, hogy az nincs túl messze), és aztán a fenti fényképen látható módon megjeleníti az elmúlt egy nap szélsőértékeit és természetesen a pillanatnyi hőmérsékletet.

Arra gondoltam, mivel másra úgysem jó, hogy kirakom valahová a bejárati ajtó előtti előtetőnk alá, így az órámmal akár a szobából is megtudhatom a külső hőmérsékletet. Még fel sem kell állnom a kanapéról. Ahh... Imádom a XXI. századot!

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr46537017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezirap 2014.07.28. 15:09:19

Cső Miki!
Fenix mennyit bír egy töltéssel?Szerinted rögzítés közben lehet tölteni?
Köszi!

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2014.07.28. 19:36:51

@rezirap: Szia Peti!
Kb. 16 órát bír másodperces rögzítéssel, és simán tölthető mentés közben. Csak egy olcsó power bank kell hozzá, és kész. A csuklódon is maradhat közben.
Bár én nem ajánlanám a fenixet. A 910xt-ben sokkal jobb volt a GPS chip, olcsóbb is talán, és húsz óráig bírja.

rezirap 2014.07.30. 13:06:54

Na pont ezért kérdeztem!!! KÖSZI!!!!
süti beállítások módosítása