Felfelé gyenge vagyok, lefelé meg gyáva

Itt futok

2015. február

2015. március 01. - RabiMiki

Az lenne a legjobb, ha a tél úgy érne véget, hogy a hó egyszerűen eltűnik. Sajnos ez nem így működik, a hó metamorfózisában még mindig a kezdeti állapot a legkisebb rossz. A friss hó után ugyanis jön a helyenként keményre fagyott, de alul már olvadó hó, hogy aztán az egész átváltozzon azzá a puha, ragadós, csokifagyi jellegű sárrá, ami a hónap utolsó hetére a Vértesben is kialakult. Utálom, de rájöttem, hogy a sárban az a jó, hogy megtanulod szeretni (és visszasírni) a havat. Az legalább tiszta és szép.

201502-03.jpg

A hónap harmadik hetében rájöttem, hogy nyakamon a VTM, és én alig futok hosszúkat mostanában. Minden figyelmem a húsz percen belüli ötezerre irányult, kicsit hanyagoltam a többi célom. Hamar rájöttem, hogy ez így nem jó, a két cél némileg (az én béna szintemen) ellentétes egymással, így csupán két lehetőségem maradt. Vagy feladom a gyors ötezret, vagy pikk-pakk letudom. A másodikat választottam. Úgy indultam neki, hogy ha nem lesz meg, akkor őszig jegelem. Szerencsére sikerült, ami egyrészt nagy megkönnyebülés, másfelől visszalőtte a motivációmat a sztratoszférába, ahonnan már egy jóideje zuhant lefelé. Szóval kellett ez, nagyon is. :)

201502-01.jpg

201502-02.jpg

A hétvégi futásaim újra harmincasok lettek, egy Velencei-tavi tókerüléstől eltekintve terepen. Persze a terep fájdalmasan lassú, de ezt most még betudom a sárnak.

A hónap utolsó napján csak összejött a korábban "meghirdetett" csoportos futás. Egész pontosan négyen voltunk: Athosz, Róka, Tomi és én. Nem az eredetileg tervezett útvonalat jártuk be, hanem a VTM Ultra és Maraton távjainak elejét és végét hurkoltuk össze egy szép 30km-es körré. Végül harminckettő lett, de ez csak a mi bénázásunk eredménye.

201502-05.jpg

201502-04.jpg

Mondjuk úgy, hogy az útvonalban akadtak futható részek is. :) Az őszi bejárásom alkalmával a bruttó tempóm lett annyi, mint most a nettó (tehát az állásokkal nem számolva), illetve minden Strava szakaszon gyorsabb voltam akkor, mint most. Remélem, hogy csak a sár. Megnyugtat, hogy most az átlagpulzusom is alacsonyabb volt (141bpm), tehát talán tényleg nincs okom aggódni. Róka írásához: KATT!

201502.jpgEz lett az eddigi leghosszabb februárom: 321,7km, ami egész jó egy ennyire rövid hónaptól. Toronymagasan vezetek az időarányos éves célom előtt, és ez jól is van így. Hamarosan jönnek majd az utazások és a versenyek előtti pihenések, amik miatt lassul majd a kilométerek gyűjtögetése.

A március már mindenképp a VTM-ről kell hogy szóljon. Sok lassú, sok szint, pár hosszú, egy új terepcipő (mindkét jelenlegi elpusztult), kis pihenés, aztán okos, lassú kezdés. Ez a stratégiám. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ittfutok.blog.hu/api/trackback/id/tr387231447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.03.02. 07:24:33

hú de jól újrakomponáltad, átszínezted a tré fotóm! :)
süti beállítások módosítása